Accommodatie sitemap
Vakantieverblijf-Nederland.nlContactgegevens
Mevr. H.C. Pellegrini
Zelhem

M. 06-20221974

Accommodatienummer: 5546


't Pelgryms Huys - 't Pelgryms Huys
In het historisch centrum van Zutphen met zijn vele monumentale panden, groene hofjes en op verschillende plekken nog gedeeltes van de oude stadsmuur, ligt op 500 meter van het station en op 800 meter van het Theater en Congrescentrum Hanzehof, de prachtige locatie Vakantiewoning 't Pelgryms Huys.

Een ruime, gemeubileerde woning op een unieke locatie in Zutphen. De vakantiewoning is recentelijk gerenoveerd en voorzien van nieuw meubilair. Deze woning is tot in de puntjes verzorgd en van alle gemakken voorzien.

Indeling

Men komt binnen in de hal met rechts een deur naar de bibliotheek/kantoorruimte. Via deze kamer betreedt u de hal waaraan zich het toilet en één deur verder, de moderne badkamer met ligbad, aparte douche en dubbele wastafel bevinden. De rustige hoofdslaapkamer bevindt zich naast de badkamer. Via een trap komt u op de eerste etage, hier een tweede toilet en de woonkamer met open haard en aangrenzend het eetgedeelte en de open keuken, voorzien van vaatwasser, 5 pits gasfornuis, combi-oven, vriezer en koelkast. Het eet- en zitgedeelte wordt gescheiden oor een karakteristieke wenteltrap naar de tweede verdieping. Hier bevinden zich nog twee lichte slaapkamers. Tevens is er op de eerste verdieping een ruim dakterras aanwezig van ca. 25 m2. Het gehele huis staat ter beschikking voor de gasten.

Huisregels
Wij hanteren huisregels om uw verblijf en dat van de gasten die na u komen te kunnen garanderen.

In- en uitchecken
Inchecken gebeurt in overleg maar in principe altijd na 18.00 uur. Op de dag van vertrek dient u het huis voor 12.00 uur te hebben verlaten.

Toeristenbelasting
Het tarief per overnachting bedraagt € 1,50 per persoon per nacht en dient bij aankomst contant te worden voldaan.

Extra kind
De woning bied in principe ruimte aan zes gasten verdeeld over drie slaapkamers. In overleg is extra ruimte voor een kind tot 2 jaar mogelijk. Voor € 25,- per dag extra plaatsen wij een ledikantje en een kinderstoel voor uw dreumes. Dit bedrag dient, evenals de Toeristenbelasting, bij aankomst contant te worden voldaan.

Huisdieren
Huisdieren zijn niet toegestaan.

Roken
Roken is niet toegestaan.

Rust
Wij verzoeken u iedere vorm van overlast voor omwonenden te voorkomen.

Inrichting
Gasten wordt verzocht ons huis en haar inrichting met de grootste zorg en respect te behandelen. In geval van ontstane schade verzoeken wij u dit aan ons door te geven dan wel te vergoeden.

Bezoekers
Het is niet toegestaan bezoekers te ontvangen of te laten overnachten zonder voorafgaande toestemming. Als er toch gasten tijdens uw verblijf bij u op bezoek komen en/of blijven overnachten, zal u een bedrag van € 50,00 p.p. in rekening worden gebracht. Mocht u vóór vertrek al weten dat u bezoek krijgt, dan raden wij u aan dit vooraf te regelen.

Fietsverhuur
We zijn blij en erg trots te kunnen aankondigen dat we vanaf vandaag (24-03-2016) maar liefst vier omafietsen voor de verhuur kunnen aanbieden. Lekker fietsen in de prachtige omgeving van Zutphen en daarna genieten van een heerlijke overnachting. Prijs op aanvraag!

Fietsen stallen
Voor het stallen van fietsen beschikken wij helaas niet over een afsluitbare fietsenstalling. Het is echter ook niet toegestaan om fietsen of ander rijdend materieel in 't Pelgryms Huys te zetten. Er is een gratis bewaakte fietsenstalling onder het treinstation in Zutphen en verder bestaat er de mogelijkheid de fietsen onbewaakt achter het huis te stallen. We adviseren u hoe dan ook uw fiets van een goed slot te voorzien.

Parkeren
Helaas beschikken wij niet over een eigen parkeerplaats. Onder het kopje 'Andere Dingen Waar Je Op Moet Letten' kunt u alle relevante informatie met betrekking tot het parkeren in Zutphen lezen.

Wij ervaren het als prettig om persoonlijk kennis te maken, de sleutel te overhandigen en gezamenlijk door het huis te lopen en zo nodig het een en ander uit te leggen. Tijdens het verblijf is contact te allen tijde mogelijk per telefoon, SMS en e-mail.

Ligging en omgeving
Zutphen is een stad (Hanzestad) in de Nederlandse provincie Gelderland, gelegen aan de rivier de IJssel. Het is de hoofdplaats van de gemeente Zutphen en heeft een kleine 50.000 inwoners.

De geschiedenis van Zutphen bestrijkt meer dan 1700 jaar. In die tijd is het uitgegroeid van een Germaanse nederzetting, via een belangrijk machtscentrum rond 1000 en een succesvolle handelsstad rond 1300 tot een middelgrote stad anno nu. De stad kreeg stadsrechten aan het einde van de twaalfde eeuw en trad toe tot de Hanze. Het Wapen van Zutphen draagt nog altijd de symbolen van een Hanzestad.

In 2005 is de voormalige naastgelegen gemeente Warnsveld gefuseerd met Zutphen.

Topografie
Zutphen ligt in het noordoosten van de provincie Gelderland. De stad is gelegen aan de rivier de IJssel (voornamelijk aan de oostelijke zijde) aan de monding van de Berkel. In sommige gevallen wordt Zutphen tot de streek de Achterhoek gerekend, dit is echter niet altijd het geval.

Nabijgelegen plaatsen zijn Apeldoorn, Arnhem, Deventer, Doesburg, Doetinchem, Lochem en Brummen.

Cultuur
Bijzondere bouwwerken en pleinen

Vanwege het grote aantal historische gebouwen met een toren wordt Zutphen ook regelmatig aangeduid als Torenstad. Omdat er in het centrum van Zutphen weinig tot geen moderne hoogbouw staat zijn de historische torenspitsen van onderstaande gebouwen goed zichtbaar en vormen zo de skyline van Zutphen. De titel Torenstad wordt vaak gebruikt in reclame-uitingen om toeristen te trekken.

Monumenten
De stad neemt met bijna 400 rijksmonumenten en ruim 500 gemeentelijke monumenten de eerste plaats in onder de Gelderse monumentensteden. In Nederland is Zutphen een van de belangrijkste historische stadskernen (beschermd stadsgezicht) met een bijzonder groot aantal middeleeuwse, vooral 14e-eeuwse, huizen. De in de laatste 20 jaar opgedane bouwhistorische kennis over deze huizen komt niet tot uiting in de rijksbeschrijvingen van de Zutphense monumenten (zie lijst van rijksmonumenten, met de stand van kennis van 1966).

Musea
Zutphen heeft een aantal musea, waaronder:

het Museum Henriette Polak, een museum voor Nederlandse figuratieve kunst uit de twintigste eeuw, vernoemd naar Henriette Polak-Schwarz
het Stedelijk Museum Zutphen, een cultuurhistorisch museum dat de geschiedenis van de stad Zutphen en omgeving in beeld brengt.

Voor aanvullende informatie m.b.t. winkels, musea, galeries en tentoonstellingen, uitgaansgelegenheden zoals restaurants en cafés, uitgaan, doorlopende activiteiten zoals evenementen, stadswandelingen, fietsroutes en activiteiten in de omgeving van Zutphen kunt u googelen op: ZUTPHEN BRUIST

Station Zutphen (op loopafstand)

Station Zutphen, waar twaalf treinen per uur vertrekken, is een spoorwegknooppunt. Er zijn twee treinen per uur naar Winterswijk, Hengelo-Oldenzaal, Deventer-Zwolle, Apeldoorn, en vier treinen per uur naar Arnhem-Nijmegen.

Zutphen ligt circa tien kilometer ten zuiden van de A1, onder Deventer, en is een knooppunt van provinciale wegen: de N348 (Arnhem-Zutphen-Deventer-Ommen), N345 (Apeldoorn), N346 (Hengelo), N314 (Doetinchem), N319 (Winterswijk) en N826 (Laren).

Binnen de stad zijn een aantal stadsbuslijnen, waarvan de exploitatie in handen ligt van Arriva. Naast stadsbuslijnen 80, 84 en 89 verzorgen ook lokale bussen zoals lijn 81 (Zutphen - Eefde - Gorssel - Deventer), lijn 51 (Zutphen - Vorden - Doetinchem), lijn 82 (Zutphen - Baak - Steenderen - Toldijk - Doetinchem en lijn 54 (Zutphen - Eefde - Almen - Laren) openbaar vervoer voor delen van Zutphen.

Op enkele decimeters van elkaar zijn er, met gemeenschappelijke pijlers, een spoorbrug aan de noordzijde en een verkeersbrug aan de zuidzijde over de IJssel. De laatste heeft aan de zijde van de spoorbrug een voetpad en aan de andere zijde een fietspad.

De spoorlijn splitst zich aan de linkerzijde van de IJssel in takken naar Dieren en Apeldoorn.

Parkeren Zutphen

Zutphen heeft een mooi historisch centrum. De middeleeuwse binnenstad heeft prachtige bouwwerken, veel winkels, horeca, evenementen en cultuur. De binnenstad is verkeersluw en deels autovrij maar wel degelijk goed bereikbaar per auto.

Parkeertarief Zutphen

In het centrum van Zutphen geldt betaald parkeren van maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 18.00 uur en op vrijdagavond (koopavond) tot 21.00 uur. Het tarief voor parkeren op straat in het stadshart van Zutphen (kort parkeren | maximaal 2 uur) is € 2.10 per uur, in de rest van het centrum (middellang parkeren | maximaal 4 uur) € 1,70 per uur. Parkeerterreinen (lang parkeren | hele dag) : € 1.30 per uur met een maximum dagtarief van € 7.80. Lang parkeren is mogelijk op parkeerterreinen; Isendoornstraat (Kohnstammschool), Vispoortplein/Houtwal , Roodsplein, Molengracht-West en Stationsplein. Goedkoop parkeert u op het parkeerterrein op de Houtwal, achter het politiebureau. Het tarief aldaar is € 0.50 per uur en het dagtarief € 2,00.

Gratis parkeren Zutphen

Ten noorden van het NS-treinstation kunt u gratis parkeren aan de Havenstraat.

Parkeren zon- en feestdagen Zutphen

Op zondagen (ook koopzondagen) en op feestdagen ((1e en 2e kerstdag, Nieuwjaarsdag, Goede Vrijdag, 1e en 2e Paasdag, Hemelvaartsdag, 1e en 2e Pinksterdag, Koningsdag en Bevrijdingsdag) is parkeren gratis.Plaats Zutphen (Achterhoek / Gelderland)
Type accommodatie Vakantiehuis - Bungalow
Max. aantal personen 6
Aantal slaapkamers 3
 
Eigenschappen
Televisie Televisie aanwezig in vakantiehuisje Radio Radio aanwezig in vakantiehuisje
CD speler CD speler aanwezig in vakantiehuisje DVD speler DVD speler aanwezig in vakantiehuisje
Kinderstoel Kinderstoel aanwezig in vakantiehuisje Box Box niet aanwezig in vakantiehuisje
Kinderbedje Kinderbedje aanwezig in vakantiehuisje Koelkast Koelkast aanwezig in vakantiehuisje
Vaatwasser Vaatwasser aanwezig in vakantiehuisje Vriesvak - vriezer Vriesvak - vriezer aanwezig in vakantiehuisje
Centrale verwarming Centrale verwarming aanwezig in vakantiehuisje Verwarming via kachels Verwarming via kachels niet aanwezig in vakantiehuisje
Kluisje Kluisje niet aanwezig in vakantiehuisje 2e televisie op slaapkamer 2e televisie op slaapkamer niet aanwezig in vakantiehuisje
Internet Internet aanwezig in vakantiehuisje Huisdieren toegestaan Huisdieren toegestaan niet aanwezig in vakantiehuisje
Niet roken accommodatie Niet roken accommodatie aanwezig in vakantiehuisje Berging Berging niet aanwezig in vakantiehuisje
Magnetron Magnetron aanwezig in vakantiehuisje Terras met tuinset Terras met tuinset aanwezig in vakantiehuisje
Apart toilet Apart toilet aanwezig in vakantiehuisje Douche Douche aanwezig in vakantiehuisje
Ligbad Ligbad aanwezig in vakantiehuisje Sauna Sauna niet aanwezig in vakantiehuisje
Zonnenbank Zonnenbank niet aanwezig in vakantiehuisje Wasmachine Wasmachine aanwezig in vakantiehuisje
Wasdroger Wasdroger aanwezig in vakantiehuisje Open haard Open haard aanwezig in vakantiehuisje
Telefoon Telefoon niet aanwezig in vakantiehuisje 2e toilet 2e toilet aanwezig in vakantiehuisje
2e badkamer 2e badkamer niet aanwezig in vakantiehuisje    

Betekenis
     
Optie aanwezig Aanwezig in vakantiehuisje    
Optie niet aanwezig Niet aanwezig in vakantiehuisje    
 
Welkom
x 


U heeft één accommodatie gevonden uit het aanbod bij Vakantieverblijf-Nederland.nl. Het totale aanbod bestaat op dit moment uit 1011 accommodaties in Nederland.

Klik hier voor het totale aanbod