Accommodatie sitemap
Vakantieverblijf-Nederland.nlContactgegevens
Fam. J.J. van de Raa
Marshallstr 13
1931 WB Egmond aan Zee

T. 072-5061616

Accommodatienummer: 3012


Vakantiehuis Egmond aan Zee - Zomerhuis Windhoos
Modern ingericht zomerhuis bestaande uit een entree met een douche en toilet, Woonkamer, Keuken en boven 2 slaapkamers met 4 eenpersoonsbedden en een Kinderbed. De trap naar boven is voorzien van een trapleuning en kan afgesloten worden met een kinderhekje. Op alle bedden liggen dekbedden. Een kinderstoel is ook aanwezig. Buiten heeft u een afgesloten terras met tuinmeubelen.
Het zomerhuis staat aan de Zuidkant van Egmond aan Zee in een kindvriendelijke omgeving tegenover een kinderspeelplaats, vlakbij een eendenvijver en is
*50 meter van de duinen en *400 meter van het strand verwijderd.
Gratis WIFI in het zomerhuis aanwezig.


Ligging en omgeving
Egmond aan Zee
Waar vind je nu op één plek strand, zee en duinen, gecombineerd met prachtige oude bossen? Waar kun je wandelen en fietsen door de ongerepte natuur en naar believen afwisselen met flaneren, terrasjes pikken, zonnebaden en funshoppen? Waar vind je net zo gemakkelijk diepe rust, als gezellige drukte en indrukwekkende kunst en cultuur op zo korte afstand van elkaar? De gemeente Bergen met de dorpen Egmond aan Zee, Egmond aan den Hoef, Egmond Binnen en Bergen heeft de toerist van vandaag heel wat te bieden. De vakantieganger van nu wil afwisseling en dat is wat de gemeente Bergen in huis heeft: het voormalige vissersdorp Egmond aan Zee met zijn gezellige strand, terrasjes en winkeltjes; het kunstdorp Bergen met veel kunst en cultuur en voor de rustzoeker: Schoorl met een veel rustiger strand en schitterende bossen en duinen. Drie kernen elk met hun eigen identiteit.
Egmond aan Zee is van oudsher een vissersdorp. Het is een dorpje gelegen in het midden van de duinen en pal aan zee. Hiermee is Egmond aan Zee een paradijs voor zonaanbidders, wandelaars en fietsers. Wie eenmaal in de Egmonden geweest is, keert er weer. De vuurtoren Jan van Speijk, met zijn opvallend witte uiterlijk, houdt een wakend oog over de zee en het dorp. De badplaats Egmond aan Zee, die grenst aan het Noord-Hollands duinreservaat, is vooral geliefd bij mensen die houden van gezelligheid. Van de gevarieerde keuze in restaurants, strandpaviljoens en verrassende winkeltjes. Van flaneren langs de lange rijen terrassen, en van mensen kijken van achter een grote coupe ijs. Slenter eens lekker langs de winkeltjes en terrassen naar de vuurtoren en boulevard en zie de zon in de zee zakken. Dwaal eens over de zeereep naar een van de beschutte zandpaadjes in het omringende duingebied en zoek de weg terug.
Zelfs in het hoogseizoen is de rust en de stilte van de duinen nooit ver weg en gedurende alle jaargetijden kunt u voor een heerlijk uitwaaiweekend of een hele week vol ontspanning of inspanning in ons gezellige dorp aan uw trekken komen. Egmond aan Zee is vooral bekend vanwege het overal vrij toegankelijke strand. Het zandstrand is zeker een van de mooiste stranden van Nederland en vormt een natuurlijk geheel met het dorp. De lucht is hier heerlijk zuiver en de zon schijnt vaak.
Ook op cultuurhistorisch gebied is er voldoende te beleven in de Egmonden. Zoals de ruïnes en de Slotkapel in Egmond aan den Hoef en de Abdij in Egmond-Binnen. En niet te vergeten de bollenvelden.
Visserij verleden
Van oudsher wordt er in Egmond aan Zee gestreden tegen het water. In de loop der eeuwen verdwenen er geregeld delen van het dorp in zee, zoals in de 18e eeuw. De zee bracht echter ook veel voorspoed, want de inwoners verdienden de kost vooral met de visvangst. Veel doet nog denken aan het visserijverleden, zoals de vissershuisjes en het vissersmonument. De Prins Hendrik Stichting is een markant gebouw en oorspronkelijk een opvanghuis voor oud-zeelieden. In het Museum van Egmond wordt een beeld gegeven van de historie. Ook de dorpswandeling (verkrijgbaar bij de VVV) geeft een beeld van het verleden. Prominent aan de boulevard vindt u nog twee gebouwen die te maken hebben met de zee; namelijk de vuurtoren Jan van Speijk en het botenhuis van de Koninklijke Nederlandse Reddingsmaatschappij.
Plaats Egmond aan Zee (Noordzeekust - NH / Noord-Holland)
Type accommodatie Vakantiehuis - Bungalow
Max. aantal personen 4
Aantal slaapkamers 2
 
Eigenschappen
Televisie Televisie aanwezig in vakantiehuisje Radio Radio aanwezig in vakantiehuisje
CD speler CD speler aanwezig in vakantiehuisje DVD speler DVD speler niet aanwezig in vakantiehuisje
Kinderstoel Kinderstoel aanwezig in vakantiehuisje Box Box niet aanwezig in vakantiehuisje
Kinderbedje Kinderbedje aanwezig in vakantiehuisje Koelkast Koelkast aanwezig in vakantiehuisje
Vaatwasser Vaatwasser niet aanwezig in vakantiehuisje Vriesvak - vriezer Vriesvak - vriezer aanwezig in vakantiehuisje
Centrale verwarming Centrale verwarming aanwezig in vakantiehuisje Verwarming via kachels Verwarming via kachels niet aanwezig in vakantiehuisje
Kluisje Kluisje niet aanwezig in vakantiehuisje 2e televisie op slaapkamer 2e televisie op slaapkamer niet aanwezig in vakantiehuisje
Internet Internet aanwezig in vakantiehuisje Huisdieren toegestaan Huisdieren toegestaan niet aanwezig in vakantiehuisje
Niet roken accommodatie Niet roken accommodatie aanwezig in vakantiehuisje Berging Berging aanwezig in vakantiehuisje
Magnetron Magnetron aanwezig in vakantiehuisje Terras met tuinset Terras met tuinset aanwezig in vakantiehuisje
Apart toilet Apart toilet aanwezig in vakantiehuisje Douche Douche aanwezig in vakantiehuisje
Ligbad Ligbad niet aanwezig in vakantiehuisje Sauna Sauna niet aanwezig in vakantiehuisje
Zonnenbank Zonnenbank niet aanwezig in vakantiehuisje Wasmachine Wasmachine niet aanwezig in vakantiehuisje
Wasdroger Wasdroger niet aanwezig in vakantiehuisje Open haard Open haard niet aanwezig in vakantiehuisje
Telefoon Telefoon niet aanwezig in vakantiehuisje 2e toilet 2e toilet niet aanwezig in vakantiehuisje
2e badkamer 2e badkamer niet aanwezig in vakantiehuisje    

Betekenis
     
Optie aanwezig Aanwezig in vakantiehuisje    
Optie niet aanwezig Niet aanwezig in vakantiehuisje    
 
Welkom
x 


U heeft één accommodatie gevonden uit het aanbod bij Vakantieverblijf-Nederland.nl. Het totale aanbod bestaat op dit moment uit 953 accommodaties in Nederland.

Klik hier voor het totale aanbod